Spicy pasta

met tomaat, winterpeen en rode linzen

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20-25 januari


Biologische ingrediënten
170 gram biologische Fusilli speltpasta
150 gram biologische Rode linzen
3 st biologische Knoflookteen
100 gram biologische Winterpeen
150 gram biologische Romatomaten
1 blikje biologische Tomatenpuree
300 ml biologische Pastasaus basilicum
2 st biologische Linzenburgers 

Zelf toevoegen
2 el  bakolie
500 ml water
1 el siroop
Paprikapoeder naar smaak
Chilipeper naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten) en soja. 

Rode linzen zijn een perfect te gebruiken in een pasta saus. Omdat ze snel zacht koken en ze daardoor een soort puree worden geeft het elke saus meer body. Ideaal wanneer je flinke trek hebt!

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Kook de linzen in 15 minuten zacht.
  2. Breng nog een pan met water aan de kook en kook de pasta in 8 minuten gaar.  
  3. Verwarm in een grote koekenpan de bakolie. Snijd de knoflook, wortel en tomaten in kleine stukjes. Bak deze met elkaar 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg hierna de tomatensaus, tomatenpuree en specerijen toe. Zet het vuur laag en laat voor 10 minuten pruttelen.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de linzenburgers in 5-7 minuten goudbruin.  
  6. Roer de linzen en de pasta door de tomatensaus en serveer met de linzenburger.

Tip
Gebruik de overige rode linzen eens door een andere pastasaus. 

Voedingswaarde
743 kcal/ 110 gr koolhydraten/ 14 gr vet/ 34 gr eiwit/ 22 gr vezels

  Laden...