Spaghetti

Met prei en cherrytomaatjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13 – 17 oktober

Biologische Ingrediënten
200 g biologische Cherrytomaatjes
170 g biologische Spaghetti (GV)
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
200 g biologische Prei
125 ml biologische Haver cuisine (GV en LV)
3 el biologische Pesto (GV en LV)
Verse Chinese kiemscheuten naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak
Italiaanse kruiden naar smaak

Allergenen
Bevat maïs, noten.

Spaghetti is een lange, ronde pastasliert, waar typisch Italiaanse gerechten mee worden gemaakt. De bekendste versie wordt gemaakt met een bolognesesaus: een tomatensaus met gehakt en groenten erin. Wij serveren de spaghetti vandaag met een romige preisaus, geroosterde cherrytomaatjes en Chinese kiemscheuten.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de cherrytomaten en verdeel de ze over de plaat. Sprenkel wat olijfolie eroverheen. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven totdat ze rimpelig worden.
2. Breng ruim water in een pan aan de kook. Doe de spaghetti in het water en kook dit gedurende 7-9 minuten gaar.
3. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Snijd de prei doormidden en vervolgens in halve cirkels. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Verhit de bakolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Bak de prei in 6 minuten zacht.
4. Roer de haver cuisine en de pesto door de prei.
5. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg dit toe aan de groentesaus en schep dit goed om. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
6. Serveer de spaghetti in pastaborden en garneer met de Chinese kiemscheuten.

Tip
Je kunt de kiemen voor de zekerheid blancheren, door er kokendheet water over te gieten. Spoel het daarna direct af onder koud water zodat het gaarproces stopt.

Voedingswaarde
838 kcal/ 94 g koolhydraten / 38 g vet/ 22 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...