Spaghetti bolognese

met half-om-half gehakt en Italiaanse kruiden

  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 blik biologische tomatenblokjes                             
1 biologische prei               
200 gr biologische wortel                 
1 biologische ui                              
1 biologische knoflookteen              
170 gr biologische glutenvrije spaghetti                     
200 gr biologische HOH-gehakt                                
Biologische Italiaanse kruiden naar smaak

Zelf toevoegen
1 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen. 

De bolognesesaus komt uit Bologna in Italië. Deze goed gevulde saus werd oorspronkelijk gemaakt met rundvlees, pancetta, ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en volle melk. In het authentieke gerecht wordt de saus soms wel 3 tot 5 uur gesudderd. Vandaag de dag wordt het gerecht op verschillende manieren bereid. Zo wordt in Amerika de saus vaak geserveerd met spaghetti maar in Bologna gebruiken ze tagliatelle. Vandaag eten we het gerecht op de Amerikaanse manier!

Bereiding

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de prei in kwarten en daarna in dunne reepjes. Was vervolgens de prei grondig in een vergiet. Schrap en snijd de wortels in kleine stukjes.
  2. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en wortel 5-10 minuten op middelhoog tot laag vuur totdat ze glazig en bijna gaar zijn. Voeg daarna de prei toe en bak dit 10 minuten op middelhoog vuur mee. De groenten mogen een beetje bruin worden.
  3. Verhit ondertussen in een andere pan olie en rul het half-om-half gehakt hier op middelmatig tot hoog vuur 5 minuten in gaar. Voeg de Italiaanse kruiden naar smaak aan het gehakt toe. Voeg de tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel en doe het geheel bij de groenten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus even sudderen.
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
  5. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus.

Tip: Ook lekker met verse tomaten.  

Voedingswaarde per portie
632 kcal/ 56 gr koolhydraten/ 29 gr vet/ 30 gr eiwit/ 10 gr vezels 

  Laden...