Spaanse paella

Met roerbakvis

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
200 gr biologische Italiaanse roerbakgroenten
200 gr biologische Doperwten
200 gr biologische Tomatenstukjes
0,5 st biologische Citroen
0,5 st biologische Rode peper
2 st biologische Knoflookteen
130 gr biologische Volkoren basmatirijst
200 gr biologische Roerbakvis

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en peper

Allergenen
Bevat vis.

Paella is van oorsprong een Valenciaans gerecht. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Je kunt eindeloos variëren met zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomaten, paprika, doperwten, snijbonen, witte bonen, saffraan … Deze Spaanse klassieker maken wij met een assortiment MSC gevangen vis (met o.a. wilde zalm, kabeljauw, harderfilet, scholfilet).

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Verhit olie in een koekenpan of wok en roerbak de gesneden groenten op een hoog vuur gedurende 5 minuten. Doe dan de tomatenstukjes erbij. Laat de doperwten uitlekken en voeg toe aan het tomaten-groentemengsel. Knijp de knoflook erbovenuit en zet het vuur laag.
  3. Halveer de rode peper en snijd in ragfijne halve ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan de zaadjes). Snijd de citroen in partjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak op een middelhoog vuur de rode peper 2 minuten. Voeg de vis toe en bak in 3-5 minuten gaar. Schep de vis voorzichtig om en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. 
  4. Roer nu de rijst door het tomaten-groentemengsel en doe alles in een mooie schaal. Schep de gebakken vis erover en serveer de citroenpartjes ernaast. Buen Provecho!

Tip
Ook erg lekker met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde
761 kcal/ 72 gr koolhydraten/ 36 gr vet/ 28 gr eiwit/ 8 gr vezels

  Laden...