Snert

met tuinbonen, erwtensoepgroenten en rookworst

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari


Biologische ingrediënten
400 gr biologische Erwtensoepgroenten
0,5 st biologische Rookworst
200 gr biologische Tuinbonen
1 st biologische Runderbouillontablet                                                                                              

Zelf toevoegen
500 ml Water
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Kan sporen van gluten bevatten.

Erwtensoep is in Nederland een typisch wintergerecht. Wist je dat de erwtensoep vele eeuwen geleden in Azië al werd gemaakt? Toen zag de soep er waarschijnlijk wel anders uit dan vandaag. Waar de naam snert vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. De een zegt dat het een aanduiding is voor iets wat heel slecht is, zoals een snertboek of snertfilm. De ander zegt dat het komt van het oud-Nederlandse ‘snirten’ wat fijnkoken betekent. Wij sluiten ons aan bij het laatste, want de soep is overheerlijk en maakt je weer helemaal warm in de winter!

Bereidingswijze

  1. Los het bouillontablet op in water in een soeppan. Breng een andere pan met water aan de kook en kook de tuinbonen 8 minuten.
  2. Haal de rookworst uit de verpakking en snijd in plakjes. Voeg de gesneden groenten en plakjes rookworst aan de bouillon en laat dit 20 minuten koken. 
  3. Haal de tuinbonen van het vuur, giet deze af en pureer de helft fijn met een staafmixer of keukenmachine. Voeg desgewenst wat bouillon toe om de tuinbonen gemakkelijker te pureren. Doe de gepureerde tuinbonen en de rest van de overgebleven tuinbonen bij de snert en kook mee.
  4. Serveer de snert in een soepkommetje, maak de soep af met een sliert olijfolie extra vierge.

Tip
Lekker met wat gebakken spekjes.

Voedingswaarde
637 kcal/ 18 gr koolhydraten/ 48 gr vet/ 25 gr eiwit/ 11 gr vezels 

  Laden...