Shepherd’s pie

Met wortel en doperwten

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 19 – 22 januari

Biologische ingrediënten
500 g biologische Aardappels, kruimig
200 g biologische Wortels
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
150 g biologisch Rundergehakt
200 g biologische Doperwten
0,5 st Biologische Groentebouillontablet
2 tl biologische Tomatenpuree

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 tl Paprikapoeder
1 el Bloem
200 ml Water
30 ml Melk
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat rundvlees, mais, gluten (tarwe) en melk (lactose).

Een Sheperd’s pie, ook wel bekend als cottage pie, is een Britse ovenschotel. Deze pie wordt meestal gemaakt met runder- of lamsgehakt, wortel en doperwten en afgedekt met een laag aardappelpuree. Het wordt vaak in de pub geserveerd. Maar het is ook een erg lekker en gemakkelijk gerecht om thuis te maken.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Breng twee pannen met water aan de kook voor de aardappels en wortels. Schil de aardappels en snijd deze in stukjes. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Schrap de wortels, snijd deze in de lengte doormidden en snijd vervolgens in dunne halve plakjes. Kook de wortels in de andere pan in 4 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
3. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het rundergehakt en de paprikapoeder toe en bak het gehakt rul. Giet de doperwten af in een zeef en voeg samen met de wortels aan het gehakt toe. Bak nog eens 2 minuten mee.
4. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op.
5. Voeg de bloem toe aan het gehaktmengsel en bak 1 minuut mee. Doe daarna de tomatenpuree en groentebouillon erbij en schep alles goed door elkaar. Laat dit doorpruttelen totdat er een lichtgebonden saus ontstaat. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
6. Pureer de aardappels samen de melk met een pureestamper. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe het gehakt-groentemengsel in een ovenschaal en bedek dit met een laag aardappelpuree. Plaats de schaal voor 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de puree goudbruin kleurt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Tip
Het is ook erg lekker om wat kaas over de aardappelpuree te strooien en deze te gratineren in de oven.

Voedingswaarden
625 kcal/ 72 g koolhydraten/ 20 g vet/ 33 g eiwit/ 14 g vezels/ 1,9 g zout

  Laden...