Shakshuka met ei

en kikkererwten

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13-18 januari


Biologische ingrediënten
2 st biologische Rode paprika
3 st biologische Romatomaten
1 st biologische Ui
Verse peterselie naar smaak
4 st biologische Eieren
½ st biologische Rode peper
½ blik biologische Tomatenstukjes
1 tl biologische Komijnzaadjes
200 gr biologische Kikkererwten 

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 tl Bruine basterdsuiker
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat ei

Shakshuka is een eenpansgerecht uit Noord-Afrika en is op verschillende manieren te bereiden, maar eieren, komijn, ui, tomaten en paprika zijn vrijwel altijd de basis. De eieren worden langzaam gepocheerd in een pittige saus van tomaten met komijn, aangevuld met diverse groenten. Zowel voor lunch als voor diner is dit een heerlijk pittig gerecht, dat goed te combineren is met een frisse salade. Het hele gerecht kan in slechts één pan gemaakt worden én volstaat als volwaardige maaltijd.

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui in stukjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes of reepjes. Was de tomaten en snijd in stukjes. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadlijsten). Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
  2. Rooster de komijnzaadjes 1-2 minuten op een hoog vuur in een droge koekenpan. Doe de bakolie in dezelfde koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien circa 2 minuten. Voeg de rode peper, paprika en verse tomaten toe en bak alles 5-10 minuten totdat de groenten zacht worden. Roer regelmatig door.
  3. Doe dan de tomatenstukjes en de kikkererwten erbij. Voeg de bruine basterdsuiker en paprikapoeder toe, en eventueel nog wat zout en peper. Laat het groentemengsel 5 minuten stoven en roer regelmatig door. Indien het mengsel te droog wordt, kun je eventueel een klein scheutje water toevoegen.
  4. Maak per persoon 2 holtes in het groentemengsel en breek boven iedere holte een ei. Probeer de dooiers van de eieren zoveel mogelijk heel te houden. Lukt dat niet, geen nood, want de smaak blijft hetzelfde. Doe een deksel op de pan en laat het ei-groentemengsel 10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de eieren gestold zijn.
  5. Bestrooi de shakshuka voor het serveren met fijngesneden peterselie.

 

Tip
Je kunt eindeloos met de groenten variëren, zoals paprika’s in diverse kleuren, of voeg eens aubergineblokjes toe. 

Voedingswaarde
632 kcal/ 31 gr koolhydraten/ 43 gr vet/ 22 gr eiwit/ 12 gr vezels 

  Laden...