Scrambled egg

Met tofu en vegan kaas

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20 - 24 oktober

Biologische ingrediënten
400 g biologische Zijdentofu
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
35 g biologische Tomatenpuree
0,5 st biologische Bloemkool
75 g biologische Rucola
100 g biologische Vegan mozzarella

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
2 tl Kurkuma
2 tl Paprikapoeder
2 el Sojasaus
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat soja.

Tofu klinkt misschien niet heel lekker en wellicht heb je er geen goede associatie bij. Hopelijk gaat het met dit recept voor scrambled eggs helemaal veranderen. Ik durf bijna te zeggen dat deze nog beter is dan je had gehoopt. Heerlijk met veel verse groenten, specerijen en natuurlijk een flinke portie vegan kaas " Sanne van Rooij - Living the Green Life

Bereidingswijze
1. Giet de tofu af. Leg het blok tussen keukenpapier met een snijplank erop zodat al het vocht eruit lekt. 
2. Verhit een scheutje bakolie in een koekenpan. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook voor een paar minuten glazig en verkruimel de tofu in de pan. Voeg de kurkuma, het paprikapoeder, tomatenpuree en sojasaus toe. 
3. Roer alles goed door elkaar en bak dit voor ongeveer 7 minuten in de koekenpan. Voeg naar smaak zout en peper toe.
4. Was en snijd de bloemkool in kleine stukjes. Voeg deze op het laatste toe en bak nog even een paar minuten mee in de pan. 
5. Maak het gerecht af met de rucola en vegan mozzarella en breng op smaak met zout en peper.

Tip
Deze tofu scramble is ook heerlijk als lunch op een broodje. 

Voedingswaarde
547 kcal/ 21 g koolhydraten/ 34 g vet/ 34 g eiwit/ 5 g vezels

  Laden...