Runderreepjes en cannellibonen

met een frisse komkommersalade

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten  
300 gr Cannellini bonen
250 gr champignons
1 rode ui
150 gr runderreepjes
2 tl shoarma kruiden 
0,5 komkommer 
0,5 krop Romaanse sla 
1 knoflookteen

Zelf toevoegen 
2 el olie om in te bakken
Azijn naar smaak
Honing naar smaak
Olijfolie naar smaak
Water naar smaak

Allergenen
Bevat selderij en mosterd. 

De naam cannellini doet het al vermoeden. Deze nier-vormige bonen komen uit het zonnige Italië. De cannelliniboon staat bekend om zijn romig witte kleur, zachte textuur en lichte nootachtige smaak. De boon is een apart ras, afkomstig van de witte boon. Naast het feit dat ze erg lekker smaken zijn ze ook nog eens supergezond. Boordevol eiwitten en vezels!  


Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Plet en hak de knoflook fijn. Was de sla en de komkommer. Snijd de komkommer in dunne plakjes - eventueel met een dunschiller - en snijd de sla fijn. Doe sla, komkommer en de helft van de gesnipperde ui in een slakom. Klop een dressing van azijn, honing, olijfolie, zout en peper en schenk dit bij de sla. Hussel goed door elkaar en zet in de koelkast tot nader gebruik.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui en de knoflook 2 minuten.
  3. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze samen met de runderreepjes en de shoarmakruiden toe aan de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en roerbak circa 3 minuten.
  4. Giet de cannellinibonen af en verwarm ze nog 2 minuten met de runderreepjes mee.
  5. Schep de runderreepjes met champignons en cannellinibonen op een bord en serveer de frisse salade ernaast.

 

Tip: Ook erg lekker met een smeuïg sausje. Bijvoorbeeld een yoghurt-knoflooksausje of een pittige tomatensalsa.

Voedingswaarde
529 kcal/ 24 gr koolhydraten/ 23 gr vet/ 48 gr eiwit

  Laden...