Röstikoeken van zoete aardappel en geitenkaas

met gebakken bloemkool

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari


Biologische ingrediënten
500 gr biologische Zoete aardappel
0,5 st biologische Bloemkool
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen    
60 gr biologische verse Geitenkaas
2 st biologische Linzenburger

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose), gluten en soja 

Rösti is een gerecht uit Zwitserland. Het wordt gemaakt van geraspte aardappels en als een soort koek gebakken. Rösti wordt meestal geserveerd als een bijgerecht bij vlees en groente. Aan een rösti kun je allerlei dingen toevoegen om te variëren, zoals spek, ui, kaas of appel. Wij eten de rösti vaak als avondeten maar wist je dat ze vroeger in Zwitserland rösti als ontbijt aten? Vanavond een heerlijke eigentijdse variant met zoete aardappel.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ͦ C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Was en snijd de bloemkool in stukjes en kook 7-9 minuten. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  3. Schil en rasp de zoete aardappels (met een keukenmachine of een rasp). Verbrokkel de geitenkaas erover en meng alles goed door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel in porties op de bakplaat (per persoon 1 portie). Druk het goed plat op de bakplaat en rooster de röstikoeken van zoete aardappel gedurende 20 minuten in de oven tot deze goudbruin zijn.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook 2 minuten. Doe de gekookte bloemkool erbij en bak mee op hoog vuur. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak hierin de linzenburger goudbruin.
  6. Serveer de röstikoeken met de gebakken bloemkool en de linzenburger.

Tip
Ook lekker met rozemarijn door de rösti. 

Voedingswaarde
798 kcal/ 85 gr koolhydraten/ 34 gr vet/ 26 gr eiwit/ 17 gr vezels

  Laden...