Romige kastanje-paddenstoelensoep

met winterpostelein

Af te halen op 23-24 december

Biologische Ingrediënten
400 gr biologische Kastanjechampignons
100 gr biologische Gekookte kastanjes
250 gr biologische Knolselderij 
1 st biologische Ui
75 gr biologische Crème fraîche
0,5 st biologische Groentebouillontablet
50 gr biologische Winterpostelein
1 klontje biologische Roomboter

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
600 ml Water
Zout en peper naar smaak    

Allergenen
Bevat melk (lactose). Kan sporen van gluten bevatten. 

Voedingswaarde per persoon
483 kcal/ 49 gr koolhydraten/ 22 gr vet/ 9 gr verzadigd vet/ 12 gr eiwitten/ 17 gr voedingsvezels

Wat onze soep zo bijzonder maakt zijn de tamme kastanjes. Tamme kastanjes zijn herkenbaar aan het puntje aan de bovenkant en zijn eetbaar (in tegenstelling tot de ronde, wilde kastanjes). Op de een of andere manier eten wij Nederlanders niet zo vaak kastanjes en zien we het meer als een luxe-product. Dat is jammer, want ze zijn heel voedzaam en barsten van de vitamines. Het voordeel van gekookte kastanjes is dat je ze niet hoeft te pellen en je ze lekker snel kunt bereiden.

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en bereid hierin de bouillon. Pel en snipper de ui. Snijd de knolselderij in plakken van circa 2 cm. Schil de plakken en snijd vervolgens in kleine stukken. Snijd de kastanjes in kleine stukken. Veeg de champignons schoon en snijd in stukken.
  2. Verwarm de bakolie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe (maar bewaar er een paar voor de garnering) en bak al omscheppend 3 minuten mee.
  3. Doe de knolselderij en kastanjes erbij en schep alles goed om. Schenk tenslotte de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep 20-30 minuten zachtjes koken. Verhit roomboter in een koekenpan en bak de rest van de kastanjechampignons al omscheppend 3-4 minuten tot ze bruin kleuren en er vocht vrijkomt. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  4. Check met een vork of de knolselderij gaar is en pureer de soep met een staafmixer. Meng de crème fraîche erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  5. Was de winterpostelein en laat uitlekken in een vergiet. Schep de romige kastanjepaddenstoelensoep in mooie borden of kommen. Garneer met de gebakken champignons en een handje winterpostelein.


Tip
Het is ook erg lekker om de paddenstoelen met wat knoflook te bakken en daar de soep mee te garneren.

 

  Laden...