Rode kool met mosterdkarbonade

en ovenaardappels

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20-25 januari


Biologische ingrediënten
400 gr biologische Rode kool
1 st biologische Appel
1 st biologische Ui
500 gr biologische Aardappels
200 gr biologische Ribkarbonade
2 tl biologische Mosterd grof 

Zelf toevoegen
2 el olijfolie extra vierge
1 el bakolie
1 snuf kaneel
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mosterd

De mosterd die je vandaag op je karbonade smeert komt van onze leverancier ‘TonS Mosterd & Heerlijkheden’, een ambachtelijke mosterd- en sauzenmakerij uit Zierikzee. De missie van TonS is om mensen blij te maken met eerlijke producten, die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. Zo draait TonS voor de volle 100% op zonne-energie en zijn de bedrijfswagens elektrisch.

Het gezegde Mosterd na de maaltijd wordt altijd gebruikt om aan te geven dat iets al te laat is en niet meer hoeft. Toch werd mosterd vroeger vaak wel gebruikt na de maaltijd. Het was dan geen smaakmaker, maar vooral bedoeld om de spijsvertering op gang te houden.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Was de aardappels en snijd ze in kleine partjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels 5 minuten. Giet het water af, schenk olijfolie over de aardappels en stort alles in een ovenschaal. Bestrooi met zout en rooster de aardappels gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet de laatste minuut de ovengrill aan.
  2. Bestrooi de karbonades aan beide zijden met zout en peper. Smeer een laagje mosterd op de karbonades en rooster de karbonades in een braadslede of op een rooster in de hete oven bij de aardappels gedurende 15-20 minuten tot de bovenkant gebruind is.
  3. Snijd intussen de rode kool in fijne slierten (met een scherp mes of met je keukenmachine). Snipper de ui en snijd de appel in blokjes. Warm de overige olijfolie op in een wokpan en bak de rode kool en ui gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Voeg dan de appel en 3 el water per persoon toe en laat met een deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes smoren. Breng de rode kool op smaak met zout en peper en een snuf kaneel.
  4. Serveer de karbonades met de rode kool en aardappelpartjes.

Tip
Het is ook erg lekker om cranberries en laurierblad me de rode kool mee te laten smoren. 

Voedingswaarde
685 kcal/ 65 gr koolhydraten/ 30 gr vet/ 33 gr eiwit/ 14 gr vezels

  Laden...