Risotto met tuinbonen

Bleekselderij en katenspek

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
175 gr biologische Tuinbonen
0,5 stronk biologische Bleekselderij
100 gr biologische Zongedroogde tomaatjes
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
150 gr biologische Risottorijst
1 st biologische Runderbouillontablet
90 gr biologisch Katenspek

Zelf toevoegen
500 ml Water voor de bouillon
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat selderij.

Een perfecte risotto maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening én je moet er bij blijven. De twee belangrijkste regels om te onthouden bij het maken van risotto zijn: heb geduld en blijf roeren. De risottorijst neemt tijdens het roeren rustig de bouillon in zich op. Door het roeren laten de rijstkorrels zetmeel los en krijg je een romige risotto. Heb je nog tijd over: laat de risotto afgedekt nog 10 minuten verder garen.

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en bereid de bouillon. Was de bleekselderij. Verwijder de onderkant en de harde nerven en snijd in dunne halvemaantjes.
  2. Verwarm de olie in een ruime pan met een dikke bodem. Pel en snipper de ui en fruit 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de risottorijst en bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Blus vervolgens af met de helft van de bouillon en laat op een middelhoog vuur pruttelen. Na circa 10 minuten is de bouillon opgenomen en kun je de rest van de bouillon beetje bij beetje toevoegen. Roer regelmatig zodat de risotto niet aanbrandt. Het resultaat mag lekker smeuïg zijn.
  3. Snijd het spek in reepjes en bak het in een droge koekenpan krokant. Giet de tuinbonen af en verwarm kort met het spek mee.
  4. Schep de tuinbonen en het katenspek de laatste 2 minuten door de risotto. Proef en breng op smaak met (versgemalen) peper. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en strooi over de risotto. Buon appetito!

Tip
Ook erg lekker met geraspte Parmezaanse kaas of met basilicumpesto.

Voedingswaarde
730 kcal/ 99 gr koolhydraten/ 22 gr vet/ 25 gr eiwit/ 13 gr vezels 

  Laden...