Rice bowl met kikkererwten en baba ganoush

met aubergine en naanbrood

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 biologische aubergine
1 biologische blik kikkererwten
1 biologische ui
2 biologische knoflooktenen
1 biologische Baba Ganoush
1 biologische naanbrood
130 gr biologische snelkook rijst
biologische koriander naar smaak

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en sesam. 

Naanbrood werd van origine alleen in India gegeten maar wordt nu geserveerd over de hele wereld. Wij associeren het vooral met Indiaas eten. In 1300 na Christus werd naanbrood voor het eerst genoteerd in het voormalige India-Perzië. Pas in 1526 werd het voor het eerst gecombineerd met Keema en Kebab zoals we het nu ook kennen. Echter toen werd het exclusief gegeten door het koningshuis. Er nu bestaan veel variaties op het originele naanbrood met diverse vullingen en smaken. Vandaag eten we naanbrood bij een rice bowl met kikkererwten en Baba Ganoush. 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor en bak het naanbrood af zoals aangegeven op de verpakking. Je kunt ook een broodrooster gebruiken (in stap 6).
  2. Breng water aan de kook voor de rijst en kook deze gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna het water af en laat afgedekt na garen.
  3. Was en snijd de aubergine in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Hak de koriander fijn.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 5-8 minuten mee tot de aubergine zacht wordt. Rooster tegelijkertijd de kikkererwten in een droge koekenpan.  
  5. Schep de rijst in een ruime kom en schep er de aubergine en de kikkererwten op of naast.
  6. Schep een lepel Baba Ganoush in het midden van de rice bowl en garneer met de koriander. Verwarm het naanbrood in de broodrooster wanneer je deze niet in de oven hebt afgebakken.
  7. Serveer de rice bowl met het naanbrood ernaast. 

Tip: Ook lekker met gedroogde tomaat of gedroogd fruit!

Voedingswaarde per portie
758 kcal/ 113 gr koolhydraten/ 20 gr vet/ 22 gr eiwit/ 15 gr vezels 

  Laden...