Glutenvrij, Gezin, 9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
KipMosterdLactoseMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
250 g ZuurkoolHerkomst: kramer
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
1 st Knoflookteen
200 g kipdijbeenfilet blokjes
300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
300 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
Zelf toevoegen
2 el Tijm
1 el Honing
1 el Citroen-kerriepoeder
1 el Komijn
1 el Olijfolie
snufje Zout en peper
2 el Mosterd
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit77 Punten
CO2eq1.700 g
Water41 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook. Schil of was de aardappels en aardperen en snijd in gelijke stukken. Kook in 10-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Pel de knoflook. Verhit olie in een bakpan bak de kipdijbeenfilet blokjes 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erbovenuit en breng op smaak met komijnzaad, kerriepoeder, zout en peper.
Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Meng de crème fraîche met de tijm.
Voeg de uitgelekte zuurkool en de voorgekookte aardappels en aardperen toe aan de pan en breng op smaak met honing en mosterd.
Verdeel de zuurkoolschotel over de borden en schep er wat tijm-roomsaus over.
TIPOok erg lekker met walnoten. Vind je het lastig om de aardperen te schillen? Kook ze dan eerst, je kunt de schil daarna makkelijk verwijderen.
II
Aardpeer wordt ook wel Jeruzalem-artisjok of topinamboer genoemd. Deze grillig gevormde knolletjes lijken qua smaak op artisjokken, schorseneren of hazelnoten. Vroeger werden aardperen veel gegeten maar ze hebben in de loop der tijd plaatsgemaakt voor aardappels.
Origineel worden aardperen verbouwd in Noord-Amerika, maar wij halen ze natuurlijk uit de buurt.