Zoete aardappel schotel

Zoete aardappel schotel met chipolata worstjes

| 670 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij, Eiwitrijk, 9 maanden, Gezin, Variatie, Afvallen
Rund
Paprika
Lam
Peulvruchten
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 el Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Kalfs chipolataworstje
  • 400 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • g (chili)peper
  • 2 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit65 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.799 g
water-reduction-scoreWater43,9 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil of was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook in 8-10 minuten beetgaar en giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  2. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de voorgekookte zoete aardappelblokjes, tomaat en piri piri kruiden toe. Bak eerst op een hoog vuur, temper dan het vuur en voeg een klein beetje kookvocht toe. Stoof afgedekt 10 minuten op een laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra kookvocht toe als het geheel te droog wordt.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de chipolataworstjes in 7-10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en doe ze de laatste 5 minuten bij de zoete aardappel. Snijd intussen de verse koriander fijn.
  5. Verdeel de zoete aardappelstoof over de borden en bestrooi met de verse koriander. Serveer de chipolata worstjes ernaast.
TIPOok erg lekker met rode peper of chilisaus.

II

Zoete aardappel wordt ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde. Echter zoete aardappel bevat bijna 2 keer zoveel voedingsvezels. En dat is mooi meegenomen! 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie670 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker17 g
Vet25 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit30 g
Vezels19 g
Zout2.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Paprika
Lam
Peulvruchten
Koriander