Zoete aardappel-pinda stoofpot

Zoete aardappel-pinda stoofpot met zwarte bonen en lente ui

| 672 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Glutenvrij, Vegan, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Lekker snel
Mais
Peulvruchten
Koriander
Pinda's

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el Ras el hanoutHerkomst: het blauwe huis
  • 50 g Pinda's
  • 200 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
  • 0.5 bosje Lente uiHerkomst: Van Oers
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 70 g Tomatenpuree
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 250 ml Water
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente450 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq832 g
water-reduction-scoreWater33,2 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2-3 cm. Pel en snipper de ui. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef. Doe alles in een kom, bestrooi met ras el hanout en besprenkel met olijfolie.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en bak het zoete aardappelmengsel 1 minuut. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en voeg het water toe. Laat afgedekt 5 minuten stoven.
  3. Was de tomaat en snijd klein. Voeg de tomatenpuree en de gesneden tomaat toe aan de pan en laat 10 minuten afgedekt stoven.
  4. Was intussen de lente ui en snijd in dunne ringen. Maal de pinda's met een scheutje water tot een pasta in je keukenmachine of met een vijzel (of snijd heel klein met een scherp mes).
  5. Voeg de gemalen pinda's en 3/4 van de lente uitjes toe aan de pan en roer door elkaar. Laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Serveer de zoete aaardappel-pinda stoof op mooie borden en strooi nog wat lente ui erover.
TIPOok erg lekker met verse koriander.

II

Zoete aardappel is het meest gegeten gewas ter wereld en daarmee ook een van de oudste soorten groente. Ook al doet de naam anders vermoeden, zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de gewone aardappel, het is namelijk een knolgewas! Vergeleken met gewone aardappels, bevat zoete aardappel meer vezels en een lagere glycemische index. Hierdoor stijgt je bloedsuiker minder snel. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie672 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mais
Peulvruchten
Koriander
Pinda's