0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
250 ml Water
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente450 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq832 g
Water33,2 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2-3 cm. Pel en snipper de ui. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef. Doe alles in een kom, bestrooi met ras el hanout en besprenkel met olijfolie.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak het zoete aardappelmengsel 1 minuut. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en voeg het water toe. Laat afgedekt 5 minuten stoven.
Was de tomaat en snijd klein. Voeg de tomatenpuree en de gesneden tomaat toe aan de pan en laat 10 minuten afgedekt stoven.
Was intussen de lente ui en snijd in dunne ringen. Maal de pinda's met een scheutje water tot een pasta in je keukenmachine of met een vijzel (of snijd heel klein met een scherp mes).
Voeg de gemalen pinda's en 3/4 van de lente uitjes toe aan de pan en roer door elkaar. Laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de zoete aaardappel-pinda stoof op mooie borden en strooi nog wat lente ui erover.
TIPOok erg lekker met verse koriander.
II
Zoete aardappel is het meest gegeten gewas ter wereld en daarmee ook een van de oudste soorten groente. Ook al doet de naam anders vermoeden, zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de gewone aardappel, het is namelijk een knolgewas! Vergeleken met gewone aardappels, bevat zoete aardappel meer vezels en een lagere glycemische index. Hierdoor stijgt je bloedsuiker minder snel.
'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'