0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm)Herkomst: your organic nature
200 ml Kokosmelk
1 el Verse gember, raspHerkomst: La Grama
1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie
400 ml Water
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit62 Punten
CO2eq1.222 g
Water88,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn.
Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en paprika toe en bak even mee (schep een paar paprikastukjes uit de pan voor later). Blus af met de kokosmelk en het water. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook in 15-20 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Verwarm olie in een bakpan en bak de maïs enkele minuten. Breng op smaak met de cajunkruiden.
Verbrokkel de fetakaas. Doe de soep in mooie kommen en verdeel de feta, paprika en maïs erover.
TIPOok heel erg lekker met verse koriander.
II
Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappels ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde, echter bevat zoete aardappel bijna 2 keer zoveel voedingsvezels.