Zoete aardappel-paprikasoep

Zoete aardappel-paprikasoep met lupine en kokos room

| 612 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Vegan
Lupine
Peulvruchten
Noten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 el Verse gember, raspHerkomst: La Grama
  • 2 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 el CajunkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
  • 340 g Witte lupineHerkomst: Your Organic Nature
  • 160 ml KokosroomHerkomst: Onoff Spices
  • 1 st Knoflookteen
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie
  • snufje Peper
  • 1 el Bakolie
  • 500 ml Water

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit55 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq5.265 g
water-reduction-scoreWater1.219,7 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de lupine in een zeef af onder de kraan en dep droog. Doe de lupine in een kom en druppel wat olijfolie erover. Breng op smaak met cajunkruiden en peper. Rooster de lupine 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de zoete aardappels en snijd klein. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn. Rits de tijm van de steeltjes.
  3. Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappels, paprika en tijm toe en bak even mee (schep een paar paprikastukjes uit de pan voor later). Blus af met het water, verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook in 15 minuten op een middelhoog vuur gaar. Breng eventueel verder op smaak met cajunkruiden.
  4. Roer de helft van de kokos room erdoor en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
  5. Schenk of druppel de overgebleven kokos room over de soep. Strooi tenslotte de geroosterde lupine erover en garneer met paprikastukjes en eventueel een takje verse tijm.
TIPHet is ook erg lekker om de paprika te roosteren in de oven. En later door de soep te pureren.

II

Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappels ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde, echter bevat zoete aardappel bijna 2 keer zoveel voedingsvezels.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie612 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker29 g
Vet21 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit22 g
Vezels24 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lupine
Peulvruchten
Noten
Mais