0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 ml Kokosmelk
1 el Verse gember, raspHerkomst: La Grama
2 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
400 ml Water
0.5 el Olijfolie
0.5 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.373 g
Water93,5 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de lupine in een zeef af onder de kraan en dep droog. Doe de lupine in een kom en druppel wat olijfolie erover. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper. Rooster de lupine 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Schil de zoete aardappels en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn.
Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappels en paprika toe en bak even mee. Blus af met de kokosmelk en het water. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook in 15-20 minuten gaar. Breng eventueel verder op smaak met cajunkruiden.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
Verbrokkel de fetakaas. Doe de soep in mooie kommen en verdeel de feta en geroosterde lupine erover.
TIPHet is ook erg lekker om de paprika te roosteren in de oven en later door de soep te pureren.
II
Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappels ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde, echter bevat zoete aardappel bijna 2 keer zoveel voedingsvezels.