Zoete aardappel-paprikasoep

Zoete aardappel-paprikasoep met kikkererwtencroutons en fetakaas

| 691 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Glutenvrij, Lekker snel, Vegetarisch, Gezin, Afvallen, Variatie
Mais
Melk
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 75 g FetakaasHerkomst: Minos
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 el Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Kikkererwten

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chii)peper
  • 1 el Olijfolie
  • 400 ml Water

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn.
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en paprika toe en bak even mee (schep een paar paprikastukjes uit de pan voor later). Blus af met de kokosmelk en het water. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verwarm olie in een bakpan en bak de kikkererwten in 5-10 minuten krokant bruin. Breng op smaak met de piri piri kruiden.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
  5. Verbrokkel de fetakaas. Doe de soep in mooie kommen en verdeel de feta, paprika en kikkererwten erover.
TIPOok heel erg lekker met verse koriander.

II

Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappels, ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde, echter bevat zoete aardappel bijna 2 keer zoveel voedingsvezels!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie691 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker18 g
Vet38 g
Verzadigd vet22 g
Eiwit17 g
Vezels11 g
Zout2.2 g

Allergenen informatie

Mais
Melk
Lactose