Zoete aardappel kokossoep

Zoete aardappel kokossoep met prei en geroosterde kikkererwten

| 725 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, Vegan, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Lekker snel
Peulvruchten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g Kikkererwten
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 500 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: Onoff Spices
  • 2 el PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 0.5 st Groentebouillon, GVHerkomst: Natur Compagnie
  • 2 el Verse kurkumaHerkomst: Fairtrasa

Zelf toevoegen

  • 300 ml Water
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep daarna droog. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met paprikapoeder, kurkuma, zout en peper.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Pel en snipper de ui. Snijd of rasp de rode peper heel fijn. Snijd de prei in ringen en was in een zeef onder de kraan.
  3. Verwarm bakolie in een soeppan en fruit de ui en peper 2 minuten. Doe de zoete aardappel, het water, het bouillonblokje en de kokosroom erbij en breng aan de kook. Temper dan het vuur en kook de aardappels in 15 minuten gaar. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de prei op een middelhoog vuur zacht en lichtbruin (circa 5 minuten).
  5. Verdeel de soep over de borden en schep de gebakken prei erbovenop. Maak de soep af met de krokant geroosterde kikkererwten.
TIPJe kunt de prei ook met de zoete aardappel meekoken en mee pureren zodat je een gladde soep krijgt.

II

Zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is een van de oudste groenten die we kennen. Het behoort tot de meest gegeten gewassen in de wereld! Ook al doet de naam anders vermoeden, de zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de klassieke aardappel. Vergeleken met de klassieke aardappel, bevat de zoete aardappel meer zetmeel en vezels. De zoete aardappel heeft ook een lagere glycemische index, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie725 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker23 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit14 g
Vezels17 g
Zout1.8 g

Allergenen informatie

Peulvruchten
Mais