Wraps met geraspte rode biet

Wraps met geraspte rode biet pompoen, prosciutto en peer

| 663 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Seizoen, Variatie
Varken
Gluten
Tarwe
Lactose
Noten
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g CashewnotenHerkomst: bio organics
  • 2 g Rode biet, rauwHerkomst: Biobeta
  • 70 g ProsciuttoHerkomst: Fumagalli
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 5 g Verse bieslookHerkomst: Forc
  • 1 st PeerHerkomst: Terlinden

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie
  • snufje Peper
  • 1 el (Appel)azijn

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de pompoenblokjes uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  2. Schil de rode biet en rasp fijn met een keukenmachine of gebruik een handrasp (let op: rode biet geeft erg af aan je vingers). Hak de cashewnoten grof. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in fijne reepjes. Hak wat verse bieslook klein.
  3. Pureer de helft van de geroosterde pompoen met de crème fraîche tot een gladde saus en schep wat van de bieslook erdoor (de rest van de bieslook gebruik je om het gerecht mee te garneren).
  4. Meng de geraspte rode biet met de rest van de geroosterde pompoen. Breng op smaak met olijfolie, (appel)azijn en peper van de molen.
  5. Verwarm de wraps kort in een droge koekenpan en bestrijk deze met een deel van de pompoensaus. Verdeel hierover de prosciutto, peer, geraspte bietjes en geroosterde pompoen. Strooi wat gehakte cashewnoten en fijngesneden verse bieslook erover. Rol de wrap op en snijd in vier stukken.
TIPLeg de rode biet voor het raspen even in een kom met koud water. Zo zal een deel van de rode kleurstof onttrokken worden. Hierdoor kleuren je handen niet zo rood.

II

Het special recept van Frank Fol bevat deze week heerlijke wraps. Met wraps valt er eindeloos te variëren met verschillende ingrediënten. Zo maakt Frank in dit gerecht een bijzondere combinatie van onder andere pompoen en geraspte rode bietjes. De smaak van de rauwe bietjes wordt mooi omhooggehaald door een combinatie van zuur (appelazijn), zoet (peer) en zout (prosciutto).

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie663 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker19 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout2.4 g

Allergenen informatie

Varken
Gluten
Tarwe
Lactose
Noten
Melk