0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
400 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
1 el Verse gember, gerasptHerkomst: La Grama
40 g Vegetable chipsHerkomst: Go Pure
250 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
90 g GorgonzolaHerkomst: oma
1 st UiHerkomst: TVA Organics
2 el KomijnpoederHerkomst: voorraad udea
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
snufje Peper
1 el Bakolie
400 ml Water
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Snijd de gekookte rode bieten klein (bewaar een paar stukjes voor garnering). Schil de wortels en snijd klein. Schil en rasp de gember.
Verhit bakolie in een royale soeppan en fruit de ui, wortels en geraspte gember 2 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg de kleingesneden bieten, tomatenstukjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook. Temper dan het vuur en kook zachtjes 10-15 minuten totdat de wortels zacht zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met komijnpoeder en peper.
Schep de soep in soepkommen, garneer met de overgebleven bietenblokjes en verbrokkel de gorgonzola erover. Garneer met de groentechips.
TIPDe soep is ook erg lekker met een snufje kaneelpoeder.
II
Rode bieten worden ook wel kroten genoemd. Ze zijn rijk aan vitamine C en ijzer. Vitamine C zorgt ervoor dat het ijzer nog beter opgenomen wordt. Rode bieten zijn daarom zeer geschikt bij bloedarmoede. Daarnaast helpen bieten de bloeddruk te verlagen. De felrode kleurstof in de bieten heet betanine.