Witlof ovenschotel met vegan parmezaan

Witlof ovenschotel met vegan parmezaan en pijnboompitten

| 662 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Gezin, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Vegan
Noten
Mais
Peulvruchten
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Verse bieslook. potHerkomst: herbio
  • 0.5 st Appel
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 3 st WitlofHerkomst: Puur Origine
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 75 g Vegan parmezaanse kaasHerkomst: pangea food

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng twee pannen met water aan de kook.
  2. Was de aardappels, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Snijd de witlof in de lengte doormidden (of grote exemplaren in tweeën of vieren). Kook de witlof in 5 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af en laat in een vergiet zoveel mogelijk vocht eruit lopen (vang desgewenst het kookvocht op voor de aardappelpuree).
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de appel, verwijder het klokhuis en rasp of snijd in dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui op een laag vuur lichtbruin.
  5. Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een puree. Snijd de bieslook klein en schep een deel door de puree. Schep de puree in de ovenschaal en maak vervolgens een laag met gebakken ui en en appel. Leg de witlof daarbovenop. Verdeel tenslotte de vegan Parmezaan erover en plaats de witlofschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet aan het eind nog 2 minuten de grillstand aan.
  6. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge bakpan. Garneer het gerecht met de pijnboompitten en wat bieslook.
TIPHoud je niet zo van de bittere smaak van witlof? Probeer deze dan eens te wokken. Door het roerbakken in de wok keert de bittere smaak zich enigszins om naar zoet, waardoor ook kinderen het vaak heel lekker vinden.

II

Onze biologische Italiaanse vegan kaas wordt gemaakt door een klein team in Toscane. Wij waren direct fan van deze klassieke geraspte variant, gemaakt van kikkererwten en aardappelzetmeel. Een veganistisch alternatief voor Parmezaanse kaas en perfect voor op je vegan lasagne, pasta of risotto. Laat je verrassen door de smaak en structuur, want deze komen opvallend dichtbij de orginele Parmezaanse kaas!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie662 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker17 g
Vet25 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit15 g
Vezels11 g
Zout1.2 g

Allergenen informatie

Noten
Mais
Peulvruchten
Tarwe
Gluten