Breng een pan met water aan de kok en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Verwijder de onderkant van de witlof en haal de blaadjes los. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de peer, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes.
Verwarm een bakpan met de (room-)boter. Bak de ui zacht en voeg vervolgens de witlof en peer toe. Schenk de honing erbij en karamelliseer afgedekt 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de wildstoof in een pan op een laag vuur. De wildstoof is al gaar en hoeft dus niet te koken,
Serveer de wildstoof met de zilvervliesrijst en de gebakken witlof met peer.
TIPHet is ook erg lekker om het sap van een sinaasappel over de witlof uit te knijpen.
II
De wildstoof in dit gerecht komt van ‘Hollands Wild’. Wild uit onze polders heeft een prachtig vrij leven gehad en daar maakt dit bedrijf heerlijke, duurzame producten van. Deze wildstoof is bereid met wilde gans en wild rund (Schotse Hooglander) en smaakt perfect bij de gekaramelliseerde witlof.