300 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
1 g WaterkersHerkomst: Klispoel
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit71 Punten
CO2eq413 g
Water12,9 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de aardappel en zoete aardappel. Was of schil de aardappel en zoete aardappel, snijd klein en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm bakolie in een braadpan en karamelliseer de ui op een laag vuur (circa 10-15 minuten).
Verhit olie in een bakpan en bak de paprikaburger in 5-8 minuten bruin.
Was de tomaat en snijd klein. Verwijder de worteltjes van de waterkers, was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Snijd de waterkers klein. Stamp de aardappels en zoete aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Roer de waterkers en tomaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de waterkers stamppot met de gekaramelliseerde ui en de paprikaburger.
TIPHet is ook erg lekker om wat mosterd door de puree te roeren.
II
In deze stamppot is de vrij onbekende bladgroente waterkers verwerkt. De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Meestal wordt waterkers door een salade verwerkt, maar het is ook lekker in soep, rauw in de stamppot of als een salsa. Waterkers is rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A, B en C.