Volkoren wraps met bleekselderij

Volkoren wraps met bleekselderij en rode kidneybonen

| 746 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, 9 maanden, Variatie, Gezin, Lactosevrij, Lekker snel, Seizoen, Vegetarisch
Melk
Sojabonen
Selderij
Peulvruchten
Koriander
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Geraspte kaas
  • 4 st Tortilla wrapsHerkomst: Amaizin
  • 400 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.708 g
water-reduction-scoreWater124,6 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Was de tomaat en snijd in blokjes.
  3. Verwarm de bonen in een pan en voeg de ui, bleekselderij en tomatenblokjes toe. Breng verder op smaak met koriander, (chili)peper en zout. Laat dit 10 minuten rustig stoven met de deksel op de pan op een middelhoog vuur.
  4. Verwarm intussen de volkoren wraps in een droge koekenpan, totdat ze lichtbruin kleuren.
  5. Schep de vulling op de wraps en rol of vouw ze dicht. Doe ze in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Verwarm nog 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer eventueel met extra koriander.
TIPDe wraps zijn ook erg lekker met mais.

II

Mmm, tortilla wraps op het menu! We vullen de wraps onder andere met rode kidneybonen. Kidneybonen zijn erg gezond. Naast dat ze veel vezels en eiwitten bevatten, zijn ze ook een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen. Houd je van pittig? Voeg dan nog wat chilipeper toe aan het gerecht.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie746 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker11 g
Vet36 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Sojabonen
Selderij
Peulvruchten
Koriander
Tarwe
Gluten