75 g Kruiden roomkaasHerkomst: weissenhorner, kreta
75 g Mozzarella, miniHerkomst: zuger
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
snufje Peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de rode ui en snijd in partjes. Was de snijbiet, laat goed uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Hak de gekleurde stelen in stukken en snijd het blad in reepjes. Houd het blad en de steeltjes gescheiden en dep het blad droog. Was de tomaat en snijd klein. Laat de mozzarella uitlekken.
Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang een beetje kookvocht op) en laat even uitdampen.
Verwarm intussen bakolie in een wok of koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de snijbietstelen enkele minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat en het snijbietblad toe. Schep de kruiden roomkaas erdoor. Schenk een klein beetje kookvocht erbij voor een smeuïge saus, verdeel de mozzarella erover en zet dan het vuur laag. Proef en breng op smaak met peper. Dek de pan af en laat de mozzarella smelten.
Verdeel de volkoren penne over de borden en schep een flinke lepel van de romige snijbietsaus erover.
TIPHet is ook erg lekker om de kleingesneden tomaten op 180 °C in de oven te drogen. Na een half uurtje zijn ze heerlijk intens van smaak en kun je ze over de pasta verdelen.
II
Deze maaltijd is niet alleen lekker, je wordt ook nog eens heel vrolijk van de mooie kleuren. We gebruiken regenboogsnijbiet met bontgekleurde stelen (ook wel ‘ribben’ genoemd). Snijbiet is er in veel kleuren: rood, paars, oranje, geel en wit. Je kunt de bladeren en stelen het beste als verschillende groenten behandelen en apart bereiden. Doe de bladeren pas op het allerlaatste moment door het gerecht, want ze slinken – net als spinazie – heel snel.