Volkoren penne met kalfsworstballetjes

Volkoren penne met kalfsworstballetjes en spinazie-pijnboompittensaus

| 793 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, 9 maanden, Gezin, Lactosevrij, Lekker snel
Mosterd
Rund
Gluten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren penne
  • 135 g Spinazie en pijnboompitten spreadHerkomst: Allos
  • 150 g SpinazieHerkomst: Oegema
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 200 g Kalfssaucijzen
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 0.5 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el (Balsamico)azijn
  • 0.5 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.505 g
water-reduction-scoreWater69,5 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook de penne in 8 minuten al dente en giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Druk het worstvlees van de kalfssaucijzen uit het velletje en rol gehaktballetjes ervan. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar (circa 8 minuten).
  3. Was de tomaat en snijd in dunne plakken. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Doe de helft van de spinazie in de pan bij de gehaktballetjes en schep de spread erdoor. Voeg een klein scheutje kookvocht toe en verwarm het geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de volkoren penne toe en warm kort mee. Of serveer de penne en de saus apart.
  5. Meng de overgebleven spinazie met de tomaat. Breng de salade op smaak met (balsamico)azijn en olijfolie extra vierge. Serveer de pasta met de tomaat-spinaziesalade ernaast.
TIPDe spinazie en pijnboompitten spread is ook erg lekker op brood, of op een wrap.

II

Vandaag een supersnelle pasta met een bijzondere saus, namelijk een spread op basis van spinazie en pijnboompitten. Deze spread bevat maar liefst 64% biologische groente. Dat is verantwoord genieten! We combineren de pasta met een salade van tomaat en spinazie.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie793 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker13 g
Vet38 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit36 g
Vezels11 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd
Rund
Gluten
Tarwe