Variatie, 9 maanden, Gezin, Lactosevrij, Lekker snel
MosterdRundGlutenTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
170 g Volkoren penne
135 g Spinazie en pijnboompitten spreadHerkomst: Allos
150 g SpinazieHerkomst: Oegema
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
200 g Kalfssaucijzen
2 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
0.5 el Olijfolie extra vierge
1 el (Balsamico)azijn
0.5 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit85 Punten
CO2eq2.505 g
Water69,5 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook de penne in 8 minuten al dente en giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Druk het worstvlees van de kalfssaucijzen uit het velletje en rol gehaktballetjes ervan. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar (circa 8 minuten).
Was de tomaat en snijd in dunne plakken. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
Doe de helft van de spinazie in de pan bij de gehaktballetjes en schep de spread erdoor. Voeg een klein scheutje kookvocht toe en verwarm het geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de volkoren penne toe en warm kort mee. Of serveer de penne en de saus apart.
Meng de overgebleven spinazie met de tomaat. Breng de salade op smaak met (balsamico)azijn en olijfolie extra vierge. Serveer de pasta met de tomaat-spinaziesalade ernaast.
TIPDe spinazie en pijnboompitten spread is ook erg lekker op brood, of op een wrap.
II
Vandaag een supersnelle pasta met een bijzondere saus, namelijk een spread op basis van spinazie en pijnboompitten. Deze spread bevat maar liefst 64% biologische groente. Dat is verantwoord genieten! We combineren de pasta met een salade van tomaat en spinazie.