Volkoren mie-noodles met tempeh

Volkoren mie-noodles met tempeh en spitskool

| 581 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Vegan, Variatie, Afvallen, Vegetarisch, Eiwitrijk, Lactosevrij
Gluten
Sojabonen
Tarwe
Sesamzaad

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g TempehHerkomst: yakso 300 g
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 125 g Volkoren mie-noodlesHerkomst: Alb-natur
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st SpitskoolHerkomst: Organicox

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • 2 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente340 g
vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq607 g
water-reduction-scoreWater8,1 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Snijd de tempeh in dunne reepjes of kleine blokjes. Pel de knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes). Schil de gember en rasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit en schenk de sojasaus erbij. Roer de rode peper erdoor en marineer de tempeh in de saus. Schep af en toe om.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Snijd de spitskool doormidden, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen.
  3. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook de noodles in circa 6 minuten gaar. Giet daarna het water af en spoel af onder de koude kraan.
  4. Verhit olie in een wok of royale bakpan en bak de tempeh rondom goudbruin op een middelhoog vuur. Schep uit de pan en zet opzij.
  5. Gebruik dezelfde pan om de ui, spitskool en bosui in te bakken (bewaar wat bosui voor de garnering). Schep de tempeh terug in de pan en verwarm alles nog goed door.
  6. Rooster tenslotte de sesamzaadjes in een droge bakpan. Serveer de volkoren mie-noodles met de groente en tempeh. Garneer met de sesamzaadjes.
TIPOok heel erg lekker met verse koriander.

II

Dit noodles-gerecht wordt op smaak gebracht met verse gember en sesamzaadjes. De sesamplant behoort tot één van de oudste gekweekte gewassen voor het winnen van olie. Sesamzaad bevat tot wel 50% sesamolie. De zaadjes zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook veel koper, mangaan, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zink. Daarnaast bevatten ze een hoop omega 6- en 9-vetzuren.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie581 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker6 g
Vet20 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit31 g
Vezels21 g
Zout2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Sojabonen
Tarwe
Sesamzaad