Volkoren mie-noodles met tempeh

Volkoren mie-noodles met tempeh en Chinese kool

| 737 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, 9 maanden, Vegan, Vegetarisch, Gezin, Lactosevrij, Variatie, Lekker snel
Sojabonen
Sesamzaad
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 2 st Knoflookteen
  • 125 g Volkoren mie-noodlesHerkomst: Alb-natur
  • 150 g TempehHerkomst: yakso 300 g
  • 1 st Chinese koolHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • 2 el Ketjap

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq607 g
water-reduction-scoreWater8,4 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Snijd de tempeh in smalle reepjes of blokjes. Pel de knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes). Schil de gember en rasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit en schenk de ketjap erbij. Roer de rode peper erdoor en marineer de tempeh in de saus. Schep af en toe om.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Was de Chinese kool, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen.
  3. Breng water aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook de noodles in circa 6 minuten gaar. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
  4. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en bak de tempeh rondom goudbruin op een middelhoog vuur. Schep uit de pan en zet opzij.
  5. Gebruik dezelfde pan om de ui, Chinese kool en bosui in te bakken (bewaar wat bosui voor de garnering). Schep de tempeh terug in de pan en verwarm alles nog goed door.
  6. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan. Serveer de volkoren mie-noodles met de groente en tempeh. Garneer met wat bosui en de sesamzaadjes.
TIPOok heel erg lekker met chilisaus.

II

Dit noodles-gerecht wordt op smaak gebracht met verse gember en sesamzaadjes. Sesamzaadjes zijn een van de oudste specerijen die door de mensheid gebruikt worden. De zaadjes zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook veel koper, mangaan, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zink. Daarnaast bevatten ze een hoop omega 6- en 9-vetzuren.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie737 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker9 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit32 g
Vezels22 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Sesamzaad
Tarwe
Gluten