Dep de vis droog met keukenpapier. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Pureer de vis met een staafmixer. Voeg het meel, ei, citroensap, gember, de helft van de ui en de helft van de knoflook toe en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met (chili)peper en zet opzij.
Breng water aan de kook voor de mie-noodles. Kook voor 6 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
Verhit bakolie in een koekenpan en schep met een lepel bergjes van het visbeslag in de pan, druk de bergjes plat en bak de viskoekjes in circa 6 minuten op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
Verhit bakolie in een wok of ruime koekenpan en fruit de overgebleven ui en knoflook. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak circa 5 minuten, het is lekker als de groenten nog knapperig zijn. Breng op smaak met (chili)peper.
Roerbak de mie-noodles kort met de groenten mee. Breng op smaak met sojasaus.
Serveer de mie-noodles met de groenten en viskoekjes ernaast.
TIPJe kunt ook wat prei uit de groentemix kleinsnijden en door het beslag van de viskoekjes mengen. Ook erg lekker met sambal.
II
Vis is onderdeel van een gezond eetpatroon. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. In dit gerecht maken we viskoekjes van kabeljauw snippers en verse gember. Met de noodles en roerbakgroenten is dit een gerecht met een Aziatisch tintje.