0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
200 ml Kokosmelk
2 el KurkumapoederHerkomst: het blauwe huis
2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
2 el Citroen-kerriepoeder
100 ml Water
snufje Zwarte peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit85 Punten
CO2eq1.648 g
Water36,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef af onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paksoi en snijd in reepjes, houd daarbij het groene en witte deel gescheiden.
Verhit olie in een bakpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak het witte deel van de paksoi mee. Schil de gember en rasp dit boven de pan. Schep 2 minuten om en breng op smaak met kurkuma en zwarte peper.
Voeg de kokosmelk, het groentebouillontablet en water toe. Breng op smaak met kerriepoeder en laat 5 minuten zachtjes koken. Doe het groene deel van de paksoi en de vis erbij en kook in 5 minuten gaar. Breng op smaak met limoensap.
Serveer de curry met de volkoren basmatirijst. Garneer met limoenplakjes en paksoi groen.
TIPLekker met verse koriander en rode peper.
II
Vandaag een overheerlijke viscurry op het menu. De vis wordt geleverd door Fish and More. Dit bedrijf verkoopt duurzaam gevangen en biologische vis. Vis zit echt in de genen van de eigenaar ‘Jurgen van Bakel’. Met een vader die in de vis zat, wilde hij niets liever dan visboer worden. Een echte duurzame, biologische visboer!