200 g Wild wonder tomaatjes, bakjeHerkomst: albabio
1 st PreiHerkomst: Peeters
2 st Knoflookteen
1 st UiHerkomst: TVA Organics
200 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven op 200 ºC. Breng een pan met water aan de kook en kook de tortellini in enkele minuten gaar. Giet daarna het water af.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Snijd de prei klein en was in een vergiet onder de kraan. Was de wild wonder tomaten en snijd ze in tweeën of in vieren. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes.
Verhit olie in de bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg dan de tomatenstukjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de saus in een ovenschaal en roer de tortellini erdoor. Verdeel de wild wonder tomaten en mozzarella erover, besprenkel met olie en plaats voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPOok erg lekker met pijnboompitjes en verse basilicum.
II
De wilde tomaatjes, ook wel 'wild wonders' genoemd, zijn heerlijke groene, gele, rode en paarse tomaatjes. Zij symboliseren de oorspronkelijke genetische rijkdom van ons voedsel. Er zijn tien tomatenrassen die er totaal verschillend uitzien én verschillend smaken. Van een Russisch ras uit de 18e eeuw tot de Roze Pruim die populair is in Azië. Biodiversiteit op ons bord hangt samen met biodiversiteit op de akkers en in de natuur.