Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en was grondig in een zeef onder de kraan. Was de courgette en snijd klein. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de prei en courgette toe en bak 2 minuten.
Snijd de dille klein. Roer de crème fraîche en de helft van de dille door de groenten. Laat afgedekt 10 minuten stoven.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de tagliatelle en kook in 4 minuten al dente. Giet het water af.
Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Voeg de tagliatelle en tomaatjes toe aan de groentesaus en verwarm enkele minuten mee. Proef en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Serveer de tagliatelle met groente-roomsaus in diepe borden. Verdeel de warm gerookte zalm erover en garneer met de rest van de dille en een stukje citroen.
TIPDoe een beetje geraspte citroenschil door de groentesaus voor een extra friszure smaak.
II
Tagliatelle is een dikkere variant van pasta waarmee typisch Italiaanse gerechten kunnen worden gemaakt. De bekendste versie wordt gemaakt met een Bolognesesaus: een tomatensaus met gehakt en groenten erin. Wij combineren vandaag verse tagliatelle met warm gerookte zalmsnippers, courgette, prei, tomaatjes en verse dille. Onze biologische courgette wordt geleverd door Peeters-Mertens.