Verse tagliatelle met romige saus van paddenstoelen

Verse tagliatelle met romige saus van paddenstoelen paksoi en pijnboompitten

| 700 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Vegetarisch, Lekker snel, Variatie
Tarwe
Noten
Gluten
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 250 g Verse tagliatelleHerkomst: Bioverde
  • 1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g Gemengde paddestoelen
  • 100 g Kastanjechampignons
  • 200 ml Amandel cuisineHerkomst: Ecomil

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.083 g
water-reduction-scoreWater74,7 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de paksoi en snijd klein (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden). Veeg alle paddenstoelen schoon en snijd of scheur in plakjes.
  2. Verhit een ruime bakpan met olie en bak de paddenstoelen op een middelhoog vuur goudbruin. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak nog 3 minuten op een hoog vuur mee. Schenk de cuisine erbij en laat afgedekt enkele minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste minuut het groene deel van de paksoi toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle in 3-4 minuten beetgaar. Giet het water af.
  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan lichtbruin. Serveer de tagliatelle met de paddenstoelensaus en paksoi en strooi de pijnboompitjes erover.
TIPDe saus is ook lekker met wat geraspte kaas. Wil je meer kleur op je bord, voeg dan (zongedroogde) tomaatjes toe.

II

Vandaag een quick & easy pasta gerecht met lekker veel paddenstoelen. Al onze biologische paddenstoelen worden geleverd door 't Paddestoelenrijk' in Rossum. Geert-Peter en Jolanda de Rijk delen al 30 jaar hun passie voor speciale paddenstoelen. De paddenstoelen groeien in warme ruimtes en worden met de hand geplukt. Pluk je te vroeg, dan krijgt de paddenstoel te weinig bite. Pluk je te laat, dan is hij eigenlijk niet lekker meer. Tip: Maak de champignons droog schoon omdat deze zich anders volzuigen met water.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie700 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker5 g
Vet32 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Noten
Gluten
Ei