400 g Tomatenstukjes met basilicumHerkomst: La Bio Idea
1 st RomatomaatHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit60 Punten
CO2eq1.411 g
Water33,6 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de courgette en snijd of schaaf de helft in dunne plakjes en snijd de andere helft in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd in plakjes.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten, voeg de champignons en courgetteblokjes toe en bak 5 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenstukjes toe en warm een aantal minuten mee.
Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen en courgetteplakjes, weer een laagje saus met daarop plakjes courgette. Weer een laagje lasagnebladen en eindig tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes courgette. Bedek de lasagne vervolgens met de katenspek en plakjes tomaat.
Bak de lasagne circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de lasagnebladeren door met een vork erin te prikken.
TIPOok erg lekker met wat geraspte kaas.
II
Onze verse lasagnebladen worden in Italië volgens traditioneel recept gemaakt. We maken de lasagne vandaag met verschillende groenten, tomatensaus en katenspek, lekker! Maar natuurlijk kun je ook een keer zelf naar hartenlust variëren met andere groenten. Het gerecht moet wel een tijd garen, maar dan heb jij je handen vrij om wat anders te doen. De oven doet al het werk.