0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
1 el NootmuskaatpoederHerkomst: het blauwe huis
100 ml Soja cuisineHerkomst: Lima
1 st Knoflookteen
2 st UiHerkomst: TVA Organics
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
1 st Broodkruim
1 el Olie
1 el Olijfolie
2 el Paprikapoeder
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng water met het groentebouillontablet aan de kook voor de pompoen. Kook de pompoenblokjes totdat je makkelijk erin kunt prikken met een vork (circa 15 minuten). Giet vervolgens het water van de pompoen af en vang een beetje bouillon op.
Snijd de verse peterselie klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op een laag vuur glazig.
Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten al dente, giet daarna het water af en zet opzij.
Pureer de pompoen, gebakken ui en soja cuisine in een blender tot een gladde saus (of mix met een staafmixer). Voeg eventueel een scheutje groentebouillon toe.
Roer de pompoenpuree en de helft van de verse peterselie door de macaroni en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat- en paprikapoeder. Verkruimel wat brood in een kom en meng met de rest van de peterselie, pijnboompitjes, olijfolie, zout en peper (je kunt het best oud brood gebruiken om broodkruimels van te maken).
Schep de macaroni met de pompoenpuree in een ovenschaal en bestrooi met het broodmengsel. Plaats voor 5-10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de bovenkant knapperig wordt.
TIPAls je de oven niet wilt gebruiken, kun je de Mac & Cheese ook in de pan verwarmen. Ook lekker met edelgistvlokken voor een 'kazige' smaak.
II
Mac & Cheese is een echte klassieker. Heerlijk, maar dan alleen als het vegan is natuurlijk. We maken vandaag een 'kaasachtige' saus van pompoen en soja cuisine. Als je edelgistvlokken toevoegt aan de saus, dan krijg je helemaal een 'kaasachtige' smaak. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet.