Vega(n) Ceasar salade

Vega(n) Ceasar salade met croutons

| 767 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Seizoen, Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, Koolhydraatbewust, Vegan, Variatie, Vegetarisch
Gluten
Mosterd
Peulvruchten
Noten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 0.5 st Romaanse slaHerkomst: Van Brakel
  • 200 g Kikkererwten
  • 50 g CashewnotenHerkomst: bio organics
  • 100 g SpinazieHerkomst: beleaf
  • 2 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 1 el Mosterd
  • 1 el Citroensap
  • 2 st Brood
  • 3 el Olie
  • 1 el Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.548 g
water-reduction-scoreWater73,9 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de cashewnoten wellen in een kommetje met lauw water. Giet voor het gebruik het water af.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep daarna droog. Doe de kikkererwten, paprikapoeder, olie, zout en peper in een kom en hussel goed door elkaar. In een ovenschaal rooster je ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Pel de knoflook. Snijd het brood in dobbelsteentjes en doe in een kom. Pers de knoflook erbovenuit en breng op smaak met zout en peper. Voeg de laatste 10 minuten toe aan de kikkererwten in de oven. Laat afkoelen op een bord.
  4. Was de sla onder de kraan en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Was de komkommer en snijd klein.
  5. Voor de cashewsaus kun je het beste een keukenmachine of blender gebruiken. Mix de cashewnoten, mosterd, olie, citroensap, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus te verdunnen.
  6. Halveer de avocado en verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Doe de sla, komkommer en spinazie in een grote kom en schep alles door elkaar. Druppel de cashewsaus erover en leg de avocado erop. Garneer met de krokante kikkererwten- en broodcroutons.
TIPOok lekker met extra groenten zoals tomaat en paprika.

II

De Caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini, een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst. Een klassieke Ceasar salade bestaat onder andere uit sla, kaas, ei en broodcroutons. Deze plantaardige versie maken we met lekker veel groenten, krokante kikkererwten en een cashewsaus. Lekker en gezond.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie767 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker8 g
Vet55 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit22 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Mosterd
Peulvruchten
Noten
Tarwe