2 st Vegan bamischijf (als vervanger van de linzenkroket)Herkomst: de paddestoel
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
3 ml Plantaardige mayo of yoghurt
snufje Zout en peper
2 el Citroensap
1 el Paprikapoeder
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de zoete aardappel en snijd in frieten. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Meng alles in een kom met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg de bamischijven op de bakplaat bij de zoete aardappelfrietjes en bak de laatste 15-20 minuten mee in de oven.
Was intussen de sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Was de tomaat en snijd klein. Pel en snipper de ui. Hussel sla, tomaat en ui in een kom goed door elkaar. Druppel olijfolie en citroensap erover en breng op smaak met peper en zout. Strooi de geroosterde kikkererwten over de salade.
Maak een dipsausje van de plantaardige yoghurt of mayonaise, citroensap, zout, (chili)peper en pers de knoflook erboven uit.
Serveer de vega(n) bamischijf met de zoete aardappelfrietjes samen met de salade en de dipsaus.
TIPWil je de oven niet gebruiken? De bamischijf kun je ook frituren, bereiden in de airfryer of zachtjes opbakken in een droge bakpan.
II
Vandaag een lekker recept met een hartige vegan bamischijf, zoete aardappelfrietjes en eikenbladsla. De bladeren van de eikenbladsla lijken, zoals de naam al verraadt, op de bladeren van een eik. De kleur is meestal groen met rood-bruine randen, maar er zijn ook compleet groene varianten. Aan de kleur van het blad kun je zien hoeveel zon de plant heeft gehad: hoe meer zon des te roder de eikenbladsla. Onze biologische eikenbladsla komt van biologische tuinderij De Heulhoeve in Brabant.
NB DE LINZENKROKET WAS HELAAS NIET LEVERBAAR EN HEBBEN WE VERVANGEN DOOR EEN HEERLIJKE VEGA(N) BAMISCHIJF VAN DE VEGETARISCHE SLAGER.