Varkensmedaillons in champignonsaus

Varkensmedaillons in champignonsaus en geroosterde groenten

| 509 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Afvallen, Glutenvrij, Lactosevrij, Koolhydraatbewust
Varken
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g RegenboogwortelsHerkomst: Bioromeo
  • 400 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 250 g Champignons, witHerkomst: proef
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g VarkensmedaillonsHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 2 el TijmHerkomst: het blauwe huis

Zelf toevoegen

  • 1 el Mosterd
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.917 g
water-reduction-scoreWater186,4 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de knoflook. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Schil de wortels en snijd klein (in de lengte of in plakjes). Doe de wortels samen met de pastinaak in een kom en besprenkel met olijfolie extra vierge. Knijp de knoflook erboven uit en bestrooi met tijm. Hussel alles door elkaar, spreid uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de varkenshaasmedaillons goudbruin (circa 4 minuten). Haal vervolgens uit de pan en leg afgedekt opzij. Gebruik dezelfde pan om de champignons in te bakken
  4. Veeg de champignons schoon en snijd klein. Bak de champignons circa 5 minuten. Voeg de mosterd en een kleine scheutje water toe als de champignons beginnen te slinken. Doe de varkensmedaillons terug in de pan en verwarm nog even mee. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat tijm.
  5. Serveer de geroosterde groenten met de varkenshaasmedaillons in champignonsaus.
TIPDe champignonsaus is ook erg lekker met wat room (of soja cuisine).

II

Vandaag staan er onder andere worteltjes op het menu. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen, die weer rijk zijn aan carotenoïden. Niet alleen zorgt carotenoïden voor de oranje kleur van de wortel, het is ook nog eens erg gezond. In je lichaam worden carotenoïden namelijk omgezet tot vitamine A, wat belangrijk is voor onder andere je huid, ogen en weerstand.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie509 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker22 g
Vet21 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit32 g
Vezels19 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken
Mosterd