Tuinbonenpuree met raapjes á la crème ! Weinig koolhydraten

568 kcal
400 g groente

Raapjes zijn witte of wit met roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades. Joris Kollewijn teelt deze voor ons op zijn biodynamische bedrijf De Lepelaar.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Pijnboompitten Herkomst: IDorganics
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 400 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
  • 350 g Tuinbonen Herkomst: Luna e Terra
  • 100 g Kruiden roomkaas Herkomst: Öma
  • 0.5 st Verse bieslook Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan. Schep uit de pan en leg opzij.
  2. Pel de sjalot en snijd in partjes. Verhit olie in dezelfde bakpan en fruit de sjalotten enkele minuten. Schil intussen de raapjes en snijd in blokjes. Voeg de raapjes toe en bak tot ze lichtbruin kleuren. Doe er een klein scheutje water bij en laat afgedekt 10 minuten stoven.
  3. Verwarm de tuinbonen met het vocht in een pan en pureer met de helft van de roomkaas tot een smeuïge puree.
  4. Voeg de andere helft van de roomkaas toe aan de raapjes en roer tot je een mooie saus krijgt (voeg eventueel extra water toe). Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Lepel de tuinbonenpuree op de borden en schep de raapjes á la crème er op. Werk af met de pijnboompitten en kleingesneden bieslook.
TIP
Raapjes zijn rauw ook heel erg lekker knapperig. Dus bewaar een deel en strooi dat rauw over het gerecht.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie568 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker12 g
Vet39 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Peulvruchten
Noten
Selderij
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten