Seizoen, Gezin, Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel
KorianderRund
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 bosje BosuiHerkomst: Primeale
2 g KalfsburgerHerkomst: ekomenu maatwerk 100 g
1 el TijmHerkomst: het blauwe huis
500 g BietenmixHerkomst: lepelaar
500 g TruffelaardappelsHerkomst: Overesch
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit79 Punten
CO2eq245 g
Water5,9 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de truffelaardappels en bietjes en snijd in dunne plakjes. Heb je een rode biet ertussen zitten? Let op, deze geeft erg af aan je handen. Doe alles in een kom en meng met olijfolie, tijm, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kalfsburgers aan weerszijden bruin en gaar. Was de bosui, snijd in ringen en bak met de burgers mee.
Serveer de geroosterde truffelaardappels en bietjes met de kalfsburger. Garneer met de bosui.
TIPOok erg lekker met een sausje van mayonaise, (soja)yoghurt, verse kruiden en knoflook.
II
Van origine komt de truffelaardappel uit Frankrijk ('Vitelotte-Noir'). De vorm en kleur van de aardappels komt overeen met de kenmerken van een truffel. Deze bijzondere aardappel werd in de 19e eeuw al geteeld maar is daarna in de vergetelheid geraakt. Dankzij de prachtige paarse kleur is de truffelaardappel weer in 'the picture'.