Truffelaardappels met bietenmix

Truffelaardappels met bietenmix en kalfsburger

| 723 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Gezin, Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel
Koriander
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 bosje BosuiHerkomst: Primeale
  • 2 g KalfsburgerHerkomst: ekomenu maatwerk 100 g
  • 1 el TijmHerkomst: het blauwe huis
  • 500 g BietenmixHerkomst: lepelaar
  • 500 g TruffelaardappelsHerkomst: Overesch

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq245 g
water-reduction-scoreWater5,9 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de truffelaardappels en bietjes en snijd in dunne plakjes. Heb je een rode biet ertussen zitten? Let op, deze geeft erg af aan je handen. Doe alles in een kom en meng met olijfolie, tijm, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kalfsburgers aan weerszijden bruin en gaar. Was de bosui, snijd in ringen en bak met de burgers mee.
  4. Serveer de geroosterde truffelaardappels en bietjes met de kalfsburger. Garneer met de bosui.
TIPOok erg lekker met een sausje van mayonaise, (soja)yoghurt, verse kruiden en knoflook.

II

Van origine komt de truffelaardappel uit Frankrijk ('Vitelotte-Noir'). De vorm en kleur van de aardappels komt overeen met de kenmerken van een truffel. Deze bijzondere aardappel werd in de 19e eeuw al geteeld maar is daarna in de vergetelheid geraakt. Dankzij de prachtige paarse kleur is de truffelaardappel weer in 'the picture'.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie723 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker18 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Koriander
Rund