Truffelaardappelpuree met kinowaburger

Truffelaardappelpuree met kinowaburger en geroosterde bietjes

| 652 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Seizoen, Gezin, Vegan, Variatie
Noten
Koriander
Sojabonen
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Krop slaHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 2 st KinowaburgerHerkomst: La vie est belle
  • 500 g TruffelaardappelsHerkomst: Overesch
  • 500 g BietenmixHerkomst: lepelaar

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Tijm
  • 3 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq593 g
water-reduction-scoreWater66,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de bietjes en snijd in dunne plakjes. Heb je een rode biet ertussen zitten? Let op, deze geeft erg af aan je handen. Doe alles in een kom en meng met olijfolie, tijm, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil de truffelaardappels en kook ze gaar in 15-20 minuten. Giet het water af en vang wat kookvocht op.
  4. Druk de aardappels door een zeef of gebruik een pureeknijper en maak smeuïg met kookvocht of plantaardige melk (je kunt natuurlijk ook een pureestamper gebruiken). Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit olie in een bakpan en bak de kinowaburgers 8-10 minuten. Keer halverwege om.
  6. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Serveer de truffelaardappelpuree, sla en de geroosterde bieten met de kinowaburger.
TIPMaak een lekkere salade dressing van olijfolie, azijn, siroop, zout en peper.

II

Van origine komt de truffelaardappel uit Frankrijk ('Vitelotte-Noir'). De vorm en kleur van de aardappels komt overeen met de kenmerken van een truffel. Deze bijzondere aardappel werd in de 19e eeuw al geteeld maar is daarna in de vergetelheid geraakt. Dankzij de prachtige paarse kleur is de truffelaardappel weer helemaal in 'the picture'.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie652 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker24 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels18 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Koriander
Sojabonen
Selderij