Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de courgette en snijd of schaaf in linten of plakken. Was de tomaat en snijd de helft in dunne plakjes en de andere helft heel klein. Snijd de salami in dunne reepjes. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd in stukken.
Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree met de kleingesneden tomaat (niet de plakjes) op een middelhoog vuur. Doe een scheutje water erbij zodat je een tomatensausje krijgt en breng op smaak met zout en peper.
Besmeer de wraps met de tomatensaus en beleg met de tomatenplakjes, courgette, ui, salami en mozzarella.
Bak de tortilla pizza's circa 10 minuten in de hete oven tot de mozzarella is gesmolten en de wraps krokant gaar zijn.
TIPJe kunt de courgette ook eerst grillen voordat je ze op de wraps legt.
II
Vandaag maken we een supersnelle pizza op basis van tortilla wraps. We beleggen de tortilla's met salami, mozzarella, courgette en tomaat. Wist je dat er maar liefst 60 soorten tomaten bestaan? Wij gebruiken vaak een romatomaat. De vorm van deze tomaat is wat meer langwerpig en het vruchtvlees wat steviger dan andere soorten. Onze biologische tomaten worden geleverd door Frank de Koning.