Paddenstoelen risotto met oude kaas en amandelschaafsel
4,4
697 kcal
300 g groente
Dit recept is een klassieker en valt meestal in de smaak bij jong en oud. We gebruiken kastanjechampignons en oesterzwammen voor deze risotto. Al onze biologische paddenstoelen worden geleverd door 't Paddestoelenrijk uit Rossem.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Oesterzwam Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
- 200 g Spinazie Herkomst: De Eerste
- 40 g Parmezaanse kaas Herkomst: st Anna
- 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
- 500 ml Groentebouillon
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in vieren. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Bereid de bouillon.
- Verhit olie (of verwarm boter) in een ruime braadpan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper, schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Verwarm extra olie in de braadpan en bak de risotto 2 minuten. Schenk de helft van de groentebouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
- Verwarm een droge bakpan en rooster het amandelschaafsel tot het bruin kleurt. Schep uit de pan en zet opzij.
- Spoel de spinazie grondig onder de kraan en snijd kleiner. Schep de spinazie, paddenstoelen en de kaas door de risotto en verwarm nog 2 minuten mee. Schep de risotto op de borden en garneer met het amandelschaafsel.
TIP
Deze risotto is ook verrukkelijk met een flinke scheut witte wijn en een klontje boter.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 138%
Vitaliteit + 45%
CO2 eq -59%
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Variatie, Glutenvrij, Gezin, Seizoen, 9 maanden, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie697 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker4 g
Vet37 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit23 g
Vezels9 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Noten
Melk