Koreaanse sticky potatoes met bimi en ei

685 kcal
240 g groente

In Korea zijn ze dol op het op deze manier bereiden van aardappels. Het is voor velen van ons nog nieuw, maar je zult er snel ook verliefd op worden. De spinazie en bimi genieten ook van het lekkere sausje, samen met de eieren.

Koreaanse sticky potatoes

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Krieltjes Herkomst: Eerste
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 200 g Bimi Herkomst: Eco-Espana
  • 200 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: de Lepelaar
  • 25 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el (Sesam)olie
  • 2 el Ketjap
  • 1 tl Honing
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de krieltjes en snijd doormidden of in vieren. Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar. Kook in de laatste 8 minuten de eieren met de krieltjes mee. Laat de eieren daarna schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd in vieren.
  2. Halveer intussen de bimi en breng een kleine pan met water aan de kook. Kook (of stoom) de bimi beetgaar in ongeveer 4 minuten. Schep uit de pan en spoel koud af.
  3. Was de spinazie grondig, laat uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en laat de spinazie een beetje slinken. Laat de spinazie daarna uitlekken in een vergiet.
  4. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en bak hierin de voorgekookte krieltjes samen met de knoflook 4-5 minuten op een hoog vuur. Schud de pan regelmatig. Voeg de uitgelekte spinazie en bimi toe en bak nog even mee. Breng op smaak met de ketjap, de uitgeknepen limoen, een scheutje water, honing, zout en peper.
  5. Snijd de bosui in fijne ringen. Verdeel de krieltjes, bimi en spinazie over de borden. Leg de partjes ei erbij en schenk het overgebleven vocht uit de pan over de eitjes. Garneer met de sesamzaadjes en de bosui.
TIP
Je kunt de spinazie ook op het laatst mee verwarmen met de aardappels. Of rauw serveren.
4,0
Gemiddelde van 111 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 45%
co2-reduction-score
CO2 eq -74%
water-reduction-score
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijVegetarischGezinVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie685 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker16 g
Vet28 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit25 g
Vezels16 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Ei
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten