Tonijnburgertjes met knoflooksaus en groentelinten ! Weinig koolhydraten

541 kcal
230 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vanavond maak je heerlijke, tonijnburgertjes met een lekkere knoflooksaus. Erbij lange linten van de prei en wortels. Het is iets meer werk dan je van ons bent gewend, maar dan heb je ook wat. Enjoy!

Tonijnburgertjes met knoflooksaus en groentelinten

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish4ever
  • 300 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 1 bakje Tuinkers Herkomst: Discover Fresh
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 200 g Wortel Herkomst: Udea
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 75 ml Volle yoghurt Herkomst: Pur Natur
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 1 st Ei
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Olie
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Azijn

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Laat de tonijn en witte bonen uitlekken in een zeef. Pel en snipper de sjalot. Haal de tuinkers van de bodem. Prak de tonijn, 3/4 van de witte bonen, sjalot, tuinkers en geraspte kaas in een diep bord of kom. Klop het ei los, schep erdoor en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Het mengsel mag plakkerig zijn. Zet 10 minuten in de koelkast.
  2. Was of schil intussen de wortel en snijd in lange linten. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en en snijd vervolgens in de lengte in lange platte linten. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook (of stoom) de wortel en prei 10 minuten. Giet het water af.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en schep hoopjes van het tonijn mengsel in de pan. Druk de hoopjes een beetje plat zodat je kleine burgers krijgt. Bak de burgers 3-5 minuten per kant op een middelhoog vuur, tot ze stevig voelen en goudbruin kleuren. Bak de overgebleven witte bonen even mee.
  4. Roer de yoghurt los met mosterd, azijn en olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de tonijnburgertjes met de groentelinten en druppel de knoflooksaus erover. Garneer met wat tuinkers.
TIP
Heb je geen ei in huis? De burgertjes zijn ook prima zonder ei te maken.
3,2
Gemiddelde van 9 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -18%
water-reduction-score
Water -14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie541 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker13 g
Vet29 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit35 g
Vezels14 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Ei
Melk
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten