Tomatenrisotto met vegan mozzarella

Tomatenrisotto met vegan mozzarella en walnoten

| 696 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Variatie, Vegetarisch, Lactosevrij
Noten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g RucolaHerkomst: green specialties
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 130 g RisottoHerkomst: yon
  • 3 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 g Vegan mozzarellaHerkomst: vegan deli
  • 3 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 500 ml Water
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Was de risotto in een zeef onder de kraan.
  2. Verhit bakolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Voeg de risottorijst en tomaat toe en bak 2 minuten mee.
  3. Blus vervolgens af met het water en verkruimel het groentebouillontablet erover. Laat op een middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig zodat de risotto niet aanbrandt. Na circa 15 minuten is de bouillon opgenomen.
  4. Voeg halverwege de tomaat toe en laat zachtjes koken. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng op smaak met zout en peper. Roer af en toe. Het uiteindelijke resultaat mag smeuïg zijn.
  5. Was de rucola en snijd klein. Snijd de vegan mozzarella klein. Hak de walnoten en rooster in een droge koekenpan op een laag vuur. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  6. Schep de rucola en vegan mozzarella op het laatst door de risotto (bewaar wat voor de garnering). Verdeel de tomatenrisotto over de borden en garneer met vegan mozzarella, walnoten en een beetje rucola.
TIPDe risotto is ook erg lekker met een scheutje olijfolie extra vierge en verse basilicum.

II

Een perfecte risotto maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening én je moet erbij blijven. De twee belangrijkste regels om te onthouden bij het maken van risotto zijn: heb geduld en blijf roeren. De risottorijst neemt tijdens het roeren rustig de bouillon in zich op. Door het roeren laten de rijstkorrels zetmeel los en krijg je een romige risotto. Heb je nog tijd over: laat de risotto afgedekt nog 10 minuten verder garen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie696 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker14 g
Vet37 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit14 g
Vezels8 g
Zout1.3 g

Allergenen informatie

Noten
Mais